Ratownik nr 112 balsam na trądzik

balsam

kosmetyk

Dekspantenol (dexpanthenol)

+

Aloes zwyczajny (aloe vera)

Opakowanie:

50 gramów
dostępny, w cenie 14.90

Koszyk:

Więcej informacji o Ratownik nr 112 balsam na trądzik

RATOWNIK 112 Olejek z drzewa herbacianego i Cynk DLA OSÓB ZE SKŁONNOŚCIĄ DO TRĄDZIKU WYPRYSKÓW I ZASKÓRNIKÓW . Nie zawiera nadtlenku benzoilu. SKŁADNIKI AKTYWNE BALSAMU MAJ&#2...

RATOWNIK 112 Olejek z drzewa herbacianego i Cynk

DLA OSÓB ZE SKŁONNOŚCIĄ DO TRĄDZIKU WYPRYSKÓW I ZASKÓRNIKÓW.

Nie zawiera nadtlenku benzoilu.

SKŁADNIKI AKTYWNE BALSAMU MAJĄ DZIAŁANIE ANTYSEPTYCZNE I KERATOLITYCZNE.

- usuwa martwe komórki odblokowując pory i pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry, co pozwala skutecznie walczyć z przyczynami trądziku.

Zapobiega rozwojowi bakterii - pojawianiu się stanów zapalnych, swędzenia i zaczerwienienia skóry.

Dzięki aktywnej synergicznej formule, balsam ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe i przede wszystkim działa na PROPIONIBACTERIUM ACNES na powierzchni skóry i w gruczołach łojowych. Konsystencja balsamu pozwala na stosowanie na dużych powierzchniach skóry- plecach czy klatce piersiowej.

BALSAM MOŻE BYĆ STOSOWANY W TRĄDZIKU POSPOLITYM I RÓŻOWATYM. SKŁADNIKI AKTYWNE;

OLEJEK Z DRZEWA HERBACIANEGO (Tea Tree Leaf Oil) hamuje wzrost bakterii PROPIONIBACTERIUM ACNES. Według badań australijskich lekarzy dermatologów (prof. Barnetson z Prince Alfred Hospital w Sydney olejek herbaciany znacznie zmniejsza liczbę zmian zapalnych (otwartych i zamkniętych) i działając nieco wolniej, nie powoduje świądu ani nadmiernej suchości skóry.

TLENEK CYNKU (Zinc Oxide) wysusza skórę, ma właściwości antybakteryjne, przyspiesza gojenie się ran i zapewnia ochronę przed promieniowaniem UV

TALK (Talk) jest naturalnym środkiem antyseptycznym pochodzenia mineralnego. Zmiękcza skórę, pochłania nadmiar wilgoci i tłuszczu, chroni przed podrażnieniami.

KWAS KRZEMOWY (Kwas krzemowy) aktywuje wzrost włókien kolagenowych i elastyny.

Sublimacja siarki (Siarka) działa przeciwzapalnie i antyseptycznie.

OLEJEK Z AVOKADO (Persea Gratissima Oil) zapobiega procesowi starzenia się skóry, poprawia napięcie mięśni i zwiększa właściwości ochronne skóry. Zawiera przeciwutleniacze i witaminę E.

SPOSÓB STOSOWANIA;

Należy stosować do obszarów problemowych o grubości ok. 1 mm. Zaleca się stosowanie wacików ze względu na wysokie stężenie substancji czynnych. Należy stosować tylko w obszarach zmian trądzikowych.

Nie stosować na uszkodzoną skórę. \\częstotliwość stosowania 1-2 razy dziennie. Po zabiegu należy umyć ręce.

Unikać kontaktu z oczami

Główne strony

BlogKategorieArtykuły

Legalna apteka

Apteka Natolińska Małgorzata Węgrzynowska
ul. Sengera „Cichego” 3, 02-793 Warszawa

Krajowy Rejestr ZezwoleńZezwolenie na prowadzenie apteki

Wojewódzki Inspektorat Farmaceutyczny

Biuletyn Informacji Publicznej GIF

Ciasteczka

Nasza aplikacja korzysta z plików cookies ("ciasteczka") dla celów technicznych (np. logowanie) i dla statystyk oraz analizy UX (Google Analytics, Hotjar). Więcej informacji o przetwarzaniu danych znajdziesz w regulaminie. Preferencje co do obsługi cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.