Skladniki: maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza, liofilizat bakterii kwasu mlekowego zawierajacy Bifidobacterium lactis oraz liofilizat bakterii kwasu mlekowego zawierajacy Lactobacillus acidophilus, substancja zelujaca guma gellan, barwnik dwutlenek tytanu.
Acidolac® nie zawiera bialka mleka krowiego, laktozy, glutenu i moze byc podawany osobom, które nie toleruja tych skladników.
Zalecane spozycie: Dzieci powyzej 3. roku zycia i dorosli: 1-2 kapsulki dziennie. Zawartosc kapsulki mozna spozyc bezposrednio lub po uprzednim wymieszaniu z woda, jogurtem lub mlekiem. Nie nalezy rozprowadzac preparatu w goracych lub mrozonych plynach lub pokarmach
Acidolac kapsulki nalezy przyjmowac w okresie antybiotykoterapii i do 2-3 tygodni po zaprzestaniu stosowania antybiotyków. Produkt mozna stosowac takze w podrózy ze zmiana strefy klimatycznej, kiedy w przewodzie pokarmowym dochodzi do zmian w skladzie mikroflory.
Przechowywanie: przechowywac w temperaturze ponizej 25°C, w suchym miejscu, w sposób niedostepny dla malych dzieci. Chronic przed swiatlem i wilgocia. Nie ma koniecznosci przechowywania w lodówce.
Nie nalezy przekraczac zalecanej porcji do spozycia w ciagu dnia. Zrównowazona i zróznicowana dieta oraz zdrowy styl zycia sa podstawa zapewnienia prawidlowego funkcjonowania organizmu. Produkt nie moze byc stosowany jako substytut zróznicowanej diety. Korzystny efekt wynikajacy z deklarowanego dzialania wystepuje w przypadku spozycia 1 kapsulki dziennie. Nie stosowac u osób uczulonych na którykolwiek ze skladników produktu.